ALGOPOL: Research into Value-Sensitive and Transparent Algorithmization in the Police

Nieuws

ALGOPOL onderzoek op de Policing in a Digital Society Conference

Op 16 november 2023 hebben Merijn en Isabelle beiden hun werk kunnen presenteren op de Policing in a Digital Society Conference (voorheen Nordic Cybercrime Conference) op de prachtige locatie van de politieacademie in Apeldoorn. Isabelle vertelde over de manier waarop data professionals in hun werk om gaan met publieke en ethische waarden, en reflecteerde op de beperkte meerwaarde van ethische frameworks. Merijn keek een stap verder, naar hoe de inrichting van AI ethiek er bij de politie dan wél uit zou kunnen zien. De presentaties leverden een interessante discussie met aanwezigen op. Houd onze publicatielijst goed in de gaten komende tijd om hier meer over te weten te komen!